Сметаново суфле

Сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 яйца (на стайна температура)
250 мл животинска сметана (студена)
300 г заквасена сметана
90 г брашно
8 с. л. захар
1 ванилия
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Сметаново суфле
Животинската сметана се разбива и се смесва със заквасената сметана.
2
Сметаново суфле 2
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват много добре с половината от захарта, докато побелеят и захарта се разтвори.
3
Сметаново суфле 3
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар.
4
Сметаново суфле 4
Брашното се пресява и се сипва към сметановата смес.
5
Сметаново суфле 5
Добавят се жълтъците и се разбърква добре, за да няма бучки.
6
Сметаново суфле 6
Ароматизира се с ванилията и накрая се прибавят и белтъците, като се разбърква внимателно с шпатула.
7
Сметаново суфле 7
Сместа се изсипва в намазана с масло керамична тава и се заглажда.
8
Сметаново суфле 8
Пече се около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

9
Сметаново суфле 9
Десертът се поднася топъл, по желание поръсен с пудра захар или гарниран със сладко по избор.



Съвет:
Може да разпределите сместа в индивидуални формички за крем брюле. Тогава времето за печене ще е по-малко – около 10–15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

23.04.2015
Не можах да изчакам отговора ви и вече го направих.Много е хубаво!Половината го замразих,сигурна съм че няма да има проблем тъй като правя подобно шоколадово суфле с разбити белтъци и го пека направо замразено и става невероятно няма предварително размразяване и резултата е същия като за току що направено но с малко по дълго печене.Благодаря все пак!
4.
Изпрати
лично съобщение

23.04.2015
Да, Станислава, ако го направиш в малки форми е добре да ги намажеш с масло. Трябва обаче да имаш предвид, че времето за печене ще е различно. Не може да замразиш суфлето, защото разбитият на сняг белтък, след като се размрази, става течен. Разбита сметана може да се замразява, но с помощта на стабилизатори, т.е. не в домашни условия.
3.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2015
Ако искам да го направя в малки форми с масло ли се намазват и поръсват ли се с брашно?Мога ли да го замразявам и когато искам да го поднеса да го пека?Ако може да се замрази колко време се пече в замразено състояние?
2.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2015
Много е вкусно, мисля, че това количество захар се оказа малко, аз лично следващия път ще сложа малко повече - страхотен е :)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2015
По-лесно от колкото изглежда и определено много вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: