Крем с тиква

Източник: Силвия Маркова
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 09.02.2015
Крем с тиква
 
Необходими продукти:
за основата:
500 г тиква „Цигулка“
5-6 с. л. захар
20-30 г краве масло
1 к. л. канела

за крема:
1 л прясно мляко
12 с. л. захар
6 яйца
2 ванилии


Начин на приготвяне:
1
Тиквата се реже на кубчета, поръсва се със захарта, маслото и канелата и се пече 40 минути в загрята на 220 градуса фурна.
2
Крем с тиква 2
Докато тиквата се пече, приготвяме крема. Прясното мляко се затопля леко, за да не се пресекат яйцата. Яйцата се разбиват със захарта и ванилията и се смесват с млякото. Заливаме тиквата с крема и печем още 35 минути на 180 градуса.
Кремът се консумира охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2016
Много на крем карамел
2.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Вкусен десерт от детството :))
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2015
вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: