Крем с тиква

Дата: 09.02.2015
Източник: Силвия Маркова
ТИТЛА: Експериментатор
Крем с тиква
 
Необходими продукти:
за основата:
500 г тиква „Цигулка“
5-6 с. л. захар
20-30 г краве масло
1 к. л. канела
за крема:
1 л прясно мляко
12 с. л. захар
6 яйца
2 ванилии
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквата се реже на кубчета, поръсва се със захарта, маслото и канелата и се пече 40 минути в загрята на 220 градуса фурна.
2
Крем с тиква 2Докато тиквата се пече, приготвяме крема. Прясното мляко се затопля леко, за да не се пресекат яйцата. Яйцата се разбиват със захарта и ванилията и се смесват с млякото. Заливаме тиквата с крема и печем още 35 минути на 180 градуса.
Кремът се консумира охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2016
Много на крем карамел
2.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Вкусен десерт от детството :))
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2015
вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта