Крем с тиква

Източник: Силвия Маркова
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 09.02.2015
Крем с тиква
 
Необходими продукти:
за основата:
500 г тиква „Цигулка“
5-6 с. л. захар
20-30 г краве масло
1 к. л. канела

за крема:
1 л прясно мляко
12 с. л. захар
6 яйца
2 ванилии


Начин на приготвяне:
1
Тиквата се реже на кубчета, поръсва се със захарта, маслото и канелата и се пече 40 минути в загрята на 220 градуса фурна.
2
Крем с тиква 2
Докато тиквата се пече, приготвяме крема. Прясното мляко се затопля леко, за да не се пресекат яйцата. Яйцата се разбиват със захарта и ванилията и се смесват с млякото. Заливаме тиквата с крема и печем още 35 минути на 180 градуса.
Кремът се консумира охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2016
Много на крем карамел
2.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Вкусен десерт от детството :))
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2015
вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: