Бадемови бисквити с лимон

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 28.01.2015
Бадемови бисквити с лимон
 
Необходими продукти:
90 г краве масло
1 ч. ч. кристална захар
120 г смлени бадеми
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
2/3 к. ч. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Маслото трябва да е меко, но не разтопено. Пресявате брашното, заедно с бакпулвера, добавяте ванилията и смлените бадеми, и разбърквате. Оставяте ги настрана.
2
Разбивате маслото, заедно със захарта, с помощта на миксер за 3-4 минути. Добавете сухите съставки и лимоновия сок и разбийте отново, до получаване на хомогенна смес. Слагате тестото в съд и го оставяте за минимум 30 минути в хладилника, за да стегне.
3
След като тестото стегне, го изваждате от хладилника. В тава поставяте хартия за печене и оформяте еднакви по размер топчета. Нареждате ги на разстояние едно от друго, тъй като по време на печене увеличават обема си. Преди да бъдат изпечени, можете да ги украсите със суров бадем.
4
Печете бадемовите бисквити с лимон в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-12 минути, докато крайчетата им придобият леко златист цвят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: