Креолско гювече с царевица

Дата: 21.10.2003
Източник: Бон Апети
Креолско гювече с царевица
 
Необходими продукти:
4 яйца
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. риган
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
2 с. л. олио
30 г краве масло
1 шепа зелени маслини
1 глава кромид лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 домата
500 г царевица от консерва
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Креолско гювече с царевицаЛукът и чушките се режат надребно, сотират се в маслото и олиото половин минута, разбъркват се и се добавят нарязаните на кубчета домати. Похлупва се и се задушава около 10 минути, като се добавя замразената царевица и се овкусява с подправките. Разбърква се и се задушава още 3-5 минути.
2
Креолско гювече с царевица 2Две от яйцата се сваряват хубаво (около 13 минути). Останалите яйца се разбиват на пяна с миксер, прибавя се пресятото брашно и се бърка, докато яйцата го поемат.
3
Креолско гювече с царевица 3Запържените зеленчуци се изсипват в гювече, отгоре се редят резени сварено яйце и маслини и се залива с яйчено-брашнената смес. По желание се поръсва с малко захар и се пече при температура 180 градуса до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта