Креолско гювече с царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2003
Креолско гювече с царевица
 
Необходими продукти:
4 яйца
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. риган
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
2 с. л. олио
30 г краве масло
1 шепа зелени маслини
1 глава кромид лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 домата
500 г царевица от консерва
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Креолско гювече с царевица
Лукът и чушките се режат надребно, сотират се в маслото и олиото половин минута, разбъркват се и се добавят нарязаните на кубчета домати. Похлупва се и се задушава около 10 минути, като се добавя замразената царевица и се овкусява с подправките. Разбърква се и се задушава още 3-5 минути.
2
Креолско гювече с царевица 2
Две от яйцата се сваряват хубаво (около 13 минути). Останалите яйца се разбиват на пяна с миксер, прибавя се пресятото брашно и се бърка, докато яйцата го поемат.
3
Креолско гювече с царевица 3
Запържените зеленчуци се изсипват в гювече, отгоре се редят резени сварено яйце и маслини и се залива с яйчено-брашнената смес. По желание се поръсва с малко захар и се пече при температура 180 градуса до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Margarita Ruslanova коментира рецептата Зеленчуци в пакет
Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: