Терин от зелен фасул с моркови

Дата: 07.10.2003
Източник: Бон Апети
Терин от зелен фасул с моркови
 
Необходими продукти:
1 кг моркови
300-400 г зелен фасул
4 яйца
200 мл готварска сметана
100 г кашкавал
4 филии хляб
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Терин от зелен фасул с морковиФасулът се измива, нарязва се и се сварява за 15 минути във вода, колкото да го покрие. Морковите се режат на еднакви парчета и се сваряват на пара също за 15 минути. (Ако се използва тенджера под налягане, времето за варене е 5-6 минути.) Изваждат се, изцеждат се и морковите се пюрират, след което се оставят да се поохладят.
2
Терин от зелен фасул с моркови 2Кората се отстранява от филиите хляб, средата се натрошава. Разпределя се по равно в 2 купи: в едната се слага пюрето от моркови, а във втората - нарязаният зелен фасул. Разбитите яйца, сметаната и настърганият кашкавал също се разпределят по равно в двете купи, посоляват се и се разбъркват.
3
Терин от зелен фасул с моркови 3Кексова правоъгълна форма се облепва с алуминиево фолио и се намаслява. Дъното се покрива равномерно с морковената смес. Върху него се изсипва фасулената смес и също се разпределя. Покрива се с алуминиево фолио и се запечатва.
4
Терин от зелен фасул с моркови 4Формата за печене се прехвърля в по-голяма тава с вода, която да покрива 1/3 от формата за печене. Теринът се пече на водна баня в предварително загрята до температура 180 градуса фурна 50-60 минути.
5
Терин от зелен фасул с моркови 5Изпеченият терин се изважда от фурната и се оставя 10-15 минути да се охлади. Обръща се в порционно плато и с конец за зъби или тънък остър нож се нарязва на филии с дебелина 1 пръст. Полива се с доматения сос с розмарин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


302 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта