Терин от зелен фасул с моркови

Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2003
Терин от зелен фасул с моркови
 
Необходими продукти:
1 кг моркови
300-400 г зелен фасул
4 яйца
200 мл готварска сметана
100 г кашкавал
4 филии хляб
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Терин от зелен фасул с моркови
Фасулът се измива, нарязва се и се сварява за 15 минути във вода, колкото да го покрие. Морковите се режат на еднакви парчета и се сваряват на пара също за 15 минути. (Ако се използва тенджера под налягане, времето за варене е 5-6 минути.) Изваждат се, изцеждат се и морковите се пюрират, след което се оставят да се поохладят.
2
Терин от зелен фасул с моркови 2
Кората се отстранява от филиите хляб, средата се натрошава. Разпределя се по равно в 2 купи: в едната се слага пюрето от моркови, а във втората - нарязаният зелен фасул. Разбитите яйца, сметаната и настърганият кашкавал също се разпределят по равно в двете купи, посоляват се и се разбъркват.
3
Терин от зелен фасул с моркови 3
Кексова правоъгълна форма се облепва с алуминиево фолио и се намаслява. Дъното се покрива равномерно с морковената смес. Върху него се изсипва фасулената смес и също се разпределя. Покрива се с алуминиево фолио и се запечатва.
4
Терин от зелен фасул с моркови 4
Формата за печене се прехвърля в по-голяма тава с вода, която да покрива 1/3 от формата за печене. Теринът се пече на водна баня в предварително загрята до температура 180 градуса фурна 50-60 минути.
5
Терин от зелен фасул с моркови 5
Изпеченият терин се изважда от фурната и се оставя 10-15 минути да се охлади. Обръща се в порционно плато и с конец за зъби или тънък остър нож се нарязва на филии с дебелина 1 пръст. Полива се с доматения сос с розмарин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Margarita Ruslanova коментира рецептата Зеленчуци в пакет
Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: