Пържен боб по селски

Дата: 19.12.2003
Източник: Бон Апети
Пържен боб по селски
 
Необходими продукти:
200 г смилянски боб
1 ч. л. сух магданоз
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
бялата част от 1 стрък праз
2 с. л. доматено пюре
1 к. ч. олио
1 глава кромид лук
1 морков
1 стрък целина
 

Начин на приготвяне:
1
Пържен боб по селскиФасулът се сварява по стандартната процедура в 3 различни води, без да се посолява, като няколко черпака от бульона се заделят. Лукът се нарязва наситно, а морковът се настъргва.
2
Пържен боб по селски 2В сгорещеното олио за около минута се запържват лукът и морковът, прибавя се свареният и добре изцеден фасул и се поръсва с нарязаната наедро целина и останалите подправки.
3
Пържен боб по селски 3Разрежда се с разтвореното в малко вода доматено пюре и заделения бульон от фасула и се оставя да поври, докато остане на мазнина. Сервира се поръсено с накълцан праз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Емил Петков се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Юфка кебап
Маргарита Ганева се регистрира в сайта.
s. се регистрира в сайта.
Мариана Матева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта