Мариновани патладжани

Източник: Бон Апети
Дата: 14.08.2003
Мариновани патладжани
 
Необходими продукти:
2 патладжана
1 к. ч. оцет
1 к. ч. зехтин
7–8 скилидки чесън
5–6 стръка магданоз
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. джинджифил
1 ч. л. зърна кориандър
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Мариновани патладжани
Патладжаните се разрязват надлъжно през средата. Месестата част се реже на ромбове, но без да се пробива кората, поръсват се с морска сол и се оставят да се изцедят от горчивия сок. След около половин час се измиват и се нарязват на полумесеци.
2
Мариновани патладжани 2
Нарязаните патладжани се слагат в тенджерка, налива се вода, колкото да ги покрие, прибавя се оцетът и се вари около 5 минути.
3
Мариновани патладжани 3
Сварените патладжани се охлаждат в студена вода. На дъното на подсушен буркан се поставя 1 ред патладжани, слагат се по 1–2 щипки от мащерката, накълцания чесън, джинджифила, зърната кориандър, солта и черния пипер. По същия начин се реди патладжан и подправки до запълване на буркана. Последни се слагат накълцаният магданоз и зехтинът.
4
Мариновани патладжани 4
Бурканът се запечатва, отлежава 4–5 дни и маринованият патладжан е готов за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
При подходяща температура (в мазето например) и постоянно доливане със зехтин, не би трябвало да има проблем с издържливостта и без стерилизация. Някога така са съхранявали туршиите, междудругото :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте отново! Гледам ви в момента, супер сте :) Исках да попитам обаче за тази рецепта - ако се стерилизира бурканчето ще издържи ли до зимата? И ако да - колко време да се стерилизира?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: