Мариновани броколи с печурки

Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2003
Мариновани броколи с печурки
 
Необходими продукти:
300 г печурки
300 г броколи
100 г орехови ядки
1 к. ч. орехово олио
1 к. ч. оцет
3 скилидки чесън
2-3 с. л. лимонов сок
1 с. л. сусамово олио
1 с. л. соев сос
1 ч. л. сол
1 парче джинджифил (колкото скилидка чесън)
1/2 ч. л. захар
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мариновани броколи с печурки
Гъбите не се мият, а се почистват с четчица. Броколите се накъсват на малки розички, които се накисват за 10 минути в студена вода и се бланшират в кипнала подсолена вода за около минута. Изваждат се, охлаждат се в ледена вода и се изцеждат.
2
Мариновани броколи с печурки 2
Джинджифилът се накълцва на ивички, чесънът се реже на филийки и се смесват с всички останали продукти за маринатата, след което хубаво се разбъркват.
3
Мариновани броколи с печурки 3
С приготвената марината се заливат смесените гъби и броколи, сипват се 100-150 мл вода и се оставят да престоят поне 24 часа. Предястието се сервира, като се поръсва със запечени на сух тиган орехови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: