Целина "Ремулад"

Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2004
Целина
 
Необходими продукти:
1 глава целина (300-400 г)
1 жълтък
1/3 ч. ч. олио
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. горчица
1 щипка сол
1 щипка бял пипер
2-3 с. л. сметана


Начин на приготвяне:
1
Целина
Целината се почиства, обелва се и се нарязва на фин жулиен (много тънки ивици). Потапя се в подсолена кипнала вода и след като отново кипне, се потапя в леденостудена вода.
2
Целина
Жълтъкът се отделя от белтъка и се разбива, като постепенно се налива олиото. Добавя се изцеденият лимонов сок и се бърка, докато се сгъсти. Овкусява се с белия пипер, сипва се сметаната и се смесва.
3
Целина
Върху изцедената и охладена целина се изсипва сосът, разбърква се и се поставя в намаслен пръстен до запълване, за да стане хубав кръг. Пръстенът се маха, предястието се сервира с препечени филии.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
Elya Ahmed се регистрира в сайта.
Luba Ivanova коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: