Пиперад

Източник: Бон Апети
Дата: 08.07.2004
Пиперад
 
Необходими продукти:
2 големи глави лук
5 с. л. зехтин
2 червени чушки
2 зелени чушки
3 домата (200 г)
3–4 скилидки чесън
4 яйца
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
100 г филе
4–5 стръка магданоз



Начин на приготвяне:
1
Пиперад
Лукът се нарязва наедро и се задушава под капак за 10 минути в загретия зехтин. Чушките се почистват и се нарязват на ивици, доматите се режат на кубчета, а чесънът – наедро.
2
Пиперад 2
Яйцата се разбиват и се поръсват с ригана, солта и черния пипер. В задушения лук се изсипват чесънът и чушките, запържват се 4 минути и се добавят доматите. Силата на котлона се намалява и яденето къкри 10 минути под капак. След това се сипват разбитите яйца и се оставя да се сгъсти на слаб огън, като се бърка.
3
Пиперад 3
Сервира се, като по краищата на всяка чиния се подреждат по четири парчета нарязано на тънко филе, в което е увит по стрък магданоз. В средата се поставя метален пръстен, напълва се с пиперада и по желание се добавя по 1 пържена филийка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: