Тиквички пуфе

Източник: Бон Апети
Дата: 12.08.2003
Тиквички пуфе
 
Необходими продукти:
2 белтъка
2 тиквички
зелената част от 1 стрък пресен лук
1 скилидка чесън
1 ч. л. сол
5-6 стръка копър
5-6 стръка магданоз
олио за фритюрно пържене


Начин на приготвяне:
1
Тиквички пуфе
Тиквичките се настъргват, посоляват се и се претриват през цедка, за да се отдели съдържащата се в тях вода.
2
Тиквички пуфе 2
Белтъците се отделят от жълтъците на яйцата и се разбиват на сняг.
3
Тиквички пуфе 3
Изцедените тиквички се поставят в купа, прибавят се нарязаният наситно пресен лук, счуканият чесън и накълцаните магданоз и копър. Сипват се белтъците и внимателно се разбърква.
4
Тиквички пуфе 4
От сместа се оформят малки кюфтенца и се пържат по 2-3 минути в дълбок съд с умерено загрято олио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: