Суфле от карфиол

Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2003
Суфле от карфиол
 
Необходими продукти:
1 глава карфиол (1 кг)
100 г сирене
3 яйца
2 червени чушки
2-3 листа целина
3-4 стръка копър
200 мл прясно мляко
50 г маргарин
1 с. л. брашно
1-2 щипки индийско орехче
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Суфле от карфиол
Карфиолът се сварява за 10-15 минути в кипнала подсолена вода заедно с листата целина. Чушките се изпичат, поставят се в кесия или в похлупена тенджера, за да се запарят, и се обелват.
2
Суфле от карфиол 2
Белтъците се отделят от жълтъците и се бият на сняг. Маргаринът за соса се разтопява и в него се запържва до златисто брашното. Слагат се млякото и подправките и ври при непрекъснато бъркане, докато сосът започне да се уплътнява.
3
Суфле от карфиол 3
Свареният карфиол се пюрира, добавят се жълтиците, белият сос и накълцаният копър, посолява се и се разбърква. Слагат се разбитите на сняг белтъци и внимателно се бърка, за да не спаднат.
4
Суфле от карфиол 4
Стените на гювечетата се намасляват, поръсват се с галета и на дъното им се слага от карфиолено-яйчената смес и бучки сирене. Изпечената и обелена чушка се нарязва на ивички, които се подреждат по страните на гювечето във формата на слънце, но така, че половината от ивичката да виси навън.
5
Суфле от карфиол 5
Поставя се още от карфиолено-яйчената смес и бучки сирене и висящите ивички чушка се прегъват към вътрешността на гювечето така, че да се съберат в центъра. Суфлето се пече в предварително загрята до температура 180 градуса фурна около 30 минути, докато повърхността се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: