Пиле с череши в марулени лодчици

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2004
Пиле с череши в марулени лодчици
 
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
2–3 с. л. олио
2 резена пресен джинджифил
1 морков
1 стрък пресен лук
10–15 бадема
1 с. л. соев сос
200 г череши
1–2 ч. л. мед
1 с. л. ябълков оцет
1 салата „Айсберг”



Начин на приготвяне:
1
Пиле с череши в марулени лодчици
Пилешките гърди се нарязват на тънки ивички и се запържват в добре загрятото олио.
2
Пиле с череши в марулени лодчици 2
Ароматизират се с нарязания на малки парченца джинджифил, добавят се нарязаният морков (на тънки ивички) и лукът (по диагонал) и се разбърква. Пърженето трае 4–5 минути на силен огън.
3
Пиле с череши в марулени лодчици 3
Слагат се накълцаните наситно бадеми, полива се със соевия сос, прибавят се черешите, медът и ябълковият оцет и се задушава още 2–3 минути. Плънката се оставя да се охлади.
4
Пиле с череши в марулени лодчици 4
От салатата се отстранява кочанът и от листата се оформят лодчици. Във всяка се поставя по малко от плънката и се подреждат в чиния.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2017
Бях малко скептична за черешите, но всъщност е приятно свежа рецептата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: