Пиле с череши в марулени лодчици

Дата: 22.06.2004
Източник: Бон Апети
Пиле с череши в марулени лодчици
 
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
1 с. л. ябълков оцет
1–2 ч. л. мед
200 г череши
1 с. л. соев сос
10–15 бадема
1 стрък пресен лук
1 морков
2 резена пресен джинджифил
2–3 с. л. олио
1 салата „Айсберг”
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле с череши в марулени лодчициПилешките гърди се нарязват на тънки ивички и се запържват в добре загрятото олио.
2
Пиле с череши в марулени лодчици 2Ароматизират се с нарязания на малки парченца джинджифил, добавят се нарязаният морков (на тънки ивички) и лукът (по диагонал) и се разбърква. Пърженето трае 4–5 минути на силен огън.
3
Пиле с череши в марулени лодчици 3Слагат се накълцаните наситно бадеми, полива се със соевия сос, прибавят се черешите, медът и ябълковият оцет и се задушава още 2–3 минути. Плънката се оставя да се охлади.
4
Пиле с череши в марулени лодчици 4От салатата се отстранява кочанът и от листата се оформят лодчици. Във всяка се поставя по малко от плънката и се подреждат в чиния.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


328 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта