Буритос с наденица и ориз

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Буритос с наденица и ориз
 
Необходими продукти:
2 сурови наденици
1/4 ч. л. млян кимион
1/4 ч. л. риган
2 скилидки чесън
2 печени чушки
200 г консервирани домати
1/2 ч. л. сол
100 г маргарин
2 1/2 ч. ч. пшенично брашно
1 с. л. олио
1 ч. ч. ориз
лют пипер


Начин на приготвяне:
1
Буритос с наденица и ориз
Оризът се сварява при съотношение две към едно, изцежда се и се охлажда със студена вода.
2
Буритос с наденица и ориз 2
Към предварително пресятото брашно за тортилите се прибавят маргаринът и солта. Разбърква се на ръка, докато се получат трохи, постепенно се наливат около 180 мл хладка вода и месенето продължава.
3
Буритос с наденица и ориз 3
От готовото тесто се късат малки топки, разточват се на много тънки кръгли питчици, запичат се от всяка страна за 1–2 минути на сух тиган и се похлупват, за да се задушат.
4
Буритос с наденица и ориз 4
Нарязаните парчета наденица за плънката се запържват в загрятото олио.
5
Буритос с наденица и ориз 5
Всички продукти за соса се поставят в блендер и се смилат. В тенджерка се смесват приготвеният сос и изцеденият и охладен ориз.
6
Буритос с наденица и ориз 6
Върху задушените тортили се поставят по няколко парчета наденица, покриват се с плънката и се завиват рула. Бурритос могат да се сервират по този начин, както и запечени с малко кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: