Зелен фасул с гъби и сметана

Дата: 19.01.2004
Източник: Бон Апети
Зелен фасул с гъби и сметана
 
Необходими продукти:
450 г замразен зелен фасул
3 с. л. зехтин
2 филии стар хляб
черен пипер на вкус
1 щипка майорана
1 кубче бульон
2–3 скилидки чесън
2–3 с. л. зехтин
50 г краве масло
100 г замразена сметана
1 голяма глава лук
250 г пресни печурки
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зелен фасул с гъби и сметанаХлябът се нарязва на малки кубчета, натрошават се, поставят се в тава и се подправят със сол и черен пипер. Поръсват се със зехтина, разбъркват се и се пекат до златисто при температура 220 градуса.
2
Зелен фасул с гъби и сметана 2В тиган се сгорещяват маслото и зехтинът. В тях за около минута се запържва ситно накълцаният лук. Добавят се нарязаните на филийки гъби, разбърква се и пърженето продължава на силен огън 3–4 минути.
3
Зелен фасул с гъби и сметана 3Слагат се замразеният фасул и натрошеното кубче бульон, похлупва се и се задушава около 10–15 минути. След това се добавя сметаната и се разбърква. Изпечените хлебни трохи се донатрошават с лъжица и при сервиране се поръсват върху яхнията.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта