Зелен фасул с гъби и сметана

Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2004
Зелен фасул с гъби и сметана
 
Необходими продукти:
450 г замразен зелен фасул
250 г пресни печурки
1 голяма глава лук
100 г замразена сметана
50 г краве масло
2–3 с. л. зехтин
2–3 скилидки чесън
1 кубче бульон
1 щипка майорана
черен пипер на вкус
2 филии стар хляб
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелен фасул с гъби и сметана
Хлябът се нарязва на малки кубчета, натрошават се, поставят се в тава и се подправят със сол и черен пипер. Поръсват се със зехтина, разбъркват се и се пекат до златисто при температура 220 градуса.
2
Зелен фасул с гъби и сметана 2
В тиган се сгорещяват маслото и зехтинът. В тях за около минута се запържва ситно накълцаният лук. Добавят се нарязаните на филийки гъби, разбърква се и пърженето продължава на силен огън 3–4 минути.
3
Зелен фасул с гъби и сметана 3
Слагат се замразеният фасул и натрошеното кубче бульон, похлупва се и се задушава около 10–15 минути. След това се добавя сметаната и се разбърква. Изпечените хлебни трохи се донатрошават с лъжица и при сервиране се поръсват върху яхнията.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: