Зелен фасул с гъби и сметана

Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2004
Зелен фасул с гъби и сметана
 
Необходими продукти:
450 г замразен зелен фасул
3 с. л. зехтин
2 филии стар хляб
черен пипер на вкус
1 щипка майорана
1 кубче бульон
2–3 скилидки чесън
2–3 с. л. зехтин
50 г краве масло
100 г замразена сметана
1 голяма глава лук
250 г пресни печурки
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелен фасул с гъби и сметана
Хлябът се нарязва на малки кубчета, натрошават се, поставят се в тава и се подправят със сол и черен пипер. Поръсват се със зехтина, разбъркват се и се пекат до златисто при температура 220 градуса.
2
Зелен фасул с гъби и сметана 2
В тиган се сгорещяват маслото и зехтинът. В тях за около минута се запържва ситно накълцаният лук. Добавят се нарязаните на филийки гъби, разбърква се и пърженето продължава на силен огън 3–4 минути.
3
Зелен фасул с гъби и сметана 3
Слагат се замразеният фасул и натрошеното кубче бульон, похлупва се и се задушава около 10–15 минути. След това се добавя сметаната и се разбърква. Изпечените хлебни трохи се донатрошават с лъжица и при сервиране се поръсват върху яхнията.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



180 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: