Картофи "Принцеса"

Дата: 25.06.2004
Източник: Бон Апети
Картофи
 
Необходими продукти:
1 кг големи пресни картофи
1/2 зелена чушка
2–3 с. л. олио
50 г смлени орехови ядки
1 ч. л. самардала
3–4 стръка магданоз
1 стрък копър
1 ч. л. червен пипер
3 с. л. извара
1 яйце
1 глава лук
8–10 с. л. олио
300–400 г кисело мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Картофи Картофите се измиват, подсушават се и се подреждат в тава. Поливат се с половината от олиото и се пекат около 40 минути в предварително загрята до температура 220 градуса фурна.
2
Картофи Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва около 10 минути в тиган, в който предварително е загрято останалото олио, като периодично се разбърква.
3
Картофи Разделя се жълтъкът от белтъка на яйцето. Щом лукът се изпържи до златисто, се добавя изварата, разбърква се, докато стане на кашичка, поръсва се с червения пипер. Тиганът се оттегля от котлона и се посолява. Сместа се оставя да се охлади, прибавя се жълтъкът и се пюрира в блендер.
4
Картофи Готовите картофи се оставят да се охладят и един по един се разрязват на две. Изважда се сърцевината на всяка половинка и се добавя в блендера. Сместа се подправя с наситнените копър и магданоз, ароматизира се със самардалата и отново се пасира.
5
Картофи Готовата смес се прехвърля в голяма купа, добавя се разбитият белтък и се бърка в една посока. Шприцова се в картофените лодчици, поставят се в тавата, в която са печени картофите, и се пекат 10–15 минути при температура 200 градуса.
6
Картофи Ореховите ядки за соса се запържват за 30–40 секунди в предварително загрятото олио. Зелената чушка се нарязва наситно и се разбърква с киселото мляко. Добавят се запържените орехови ядки, докато са горещи, посолява се и се разбърква.
7
Картофи Изпечените картофи се поливат със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2016
Меги, направена е необходимата техническа корекция - бутонът „Аз сготвих!“ вече работи.
2.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Защо не работи бутона \"Аз сготвих\" към тази рецепта? Толкова си играх при приготвянето, а не мога да прибавя рецептата към списъка със сготвеното от мен (за да я намирам по-лесно после).
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Много ни харесаха, макар че е голяма играчка. Не зная дали след толкова години (от 2007) бих се захванала пак да ги приготвя.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта