Добруджанска апетитка

Дата: 22.05.2004
Източник: Бон Апети
Добруджанска апетитка
 
Необходими продукти:
1 зелена салата
3–4 печени червени чушки
10 с. л. олио
1 стрък пресен чесън
1 консерва царевица (200 г)
1 консерва червен боб (200 г)
200 г сирене
1/2 връзка копър
2 тиквички
сок от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Добруджанска апетиткаБез да се белят, тиквичките се нарязват на колелца, след което се запържват от двете страни с малко олио в тефлонов тиган.
2
Добруджанска апетитка 2Измитата салата и печените чушки се нарязват на ивици и се слагат в купа заедно с царевицата и боба.
3
Добруджанска апетитка 3Сосът се приготвя, като чесънът и копърът се наситняват и се слагат в купа. Прибавят се олиото, солта и лимоновият сок, разбърква се добре и с получения сос се овкусяват зеленчуците.
4
Добруджанска апетитка 4В порционна чиния се прави канапе от изпържените тиквички и върху тях се поставят овкусените зеленчуци. Накрая се поръсва с натрошеното сирене и се украсява с царевицата и фасула.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2015
Много хубава рецепта, ще я пробвам днес, само че в гювеча днес са я публикували с 150 мл олио, което според е меко казано странно..
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Eleonora Savova се регистрира в сайта.
Detelina Hristova се регистрира в сайта.
Cuft коментира рецептата Оризови спагети със зеленчуци
Emil Georgiev се регистрира в сайта.
Галина Ангелова се регистрира в сайта.
Cuft се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Фокача с розмарин и маслини
milenka коментира рецептата Фокача с гъби и рукола
Величка Семова публикува рецептата Зелен боб в гювеч
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта