Добруджанска апетитка

Гост: завод "Калиакра"
Източник: Бон Апети
Дата: 22.05.2004
Добруджанска апетитка
 
Необходими продукти:
1 зелена салата
2 тиквички
1/2 връзка копър
200 г сирене
1 консерва червен боб (200 г)
1 консерва царевица (200 г)
1 стрък пресен чесън
10 с. л. олио
3–4 печени червени чушки
сок от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Добруджанска апетитка
Без да се белят, тиквичките се нарязват на колелца, след което се запържват от двете страни с малко олио в тефлонов тиган.
2
Добруджанска апетитка 2
Измитата салата и печените чушки се нарязват на ивици и се слагат в купа заедно с царевицата и боба.
3
Добруджанска апетитка 3
Сосът се приготвя, като чесънът и копърът се наситняват и се слагат в купа. Прибавят се олиото, солта и лимоновият сок, разбърква се добре и с получения сос се овкусяват зеленчуците.
4
Добруджанска апетитка 4
В порционна чиния се прави канапе от изпържените тиквички и върху тях се поставят овкусените зеленчуци. Накрая се поръсва с натрошеното сирене и се украсява с царевицата и фасула.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2015
Много хубава рецепта, ще я пробвам днес, само че в гювеча днес са я публикували с 150 мл олио, което според е меко казано странно..
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: