Енгинар зехтин ялъ

Дата: 29.05.2004
Източник: Бон Апети
Енгинар зехтин ялъ
 
Необходими продукти:
3 ангинарии (артишок)
1 с. л. брашно
1/2 ч. л. захар и сол
1 жълтък
олио за пържене
1/2 морков
1/2 лимон
1 картоф
1 с. л. грах
1 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Енгинар зехтин ялъАнгинариите се почистват, като сърцевината се отстранява. След това на няколко пъти последователно се намазват с лимон и сол и се обелват. Нарязват се на кубчета, които се поставят във вода с лимонов сок и брашно, за да не почервеняват.
2
Енгинар зехтин ялъ 2Нарязаният наедро лук се пържи в нагорещено олио, добавят се кръгчетата моркови.
3
Енгинар зехтин ялъ 3Приготвя се сосът, като жълтъкът, захарта, солта, брашното и зехтинът се смесват в купа и се добавя 1/2 ч. ч. вода.
4
Енгинар зехтин ялъ 4Към морковите и лука се прибавят нарязаните ангинарии и сосът и се задушава 45 минути под капак.
5
Енгинар зехтин ялъ 5Ястието се сервира в порционна чиния, като се украсява с грах, моркови и ноазети (топчета) от картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта