Енгинар зехтин ялъ

Гост: гл.готвач х-л "Принцес", Истанбул
Източник: Бон Апети
Дата: 29.05.2004
Енгинар зехтин ялъ
 
Необходими продукти:
3 ангинарии (артишок)
1 с. л. грах
1 картоф
1/2 лимон
1/2 морков
олио за пържене
1 жълтък
1/2 ч. л. захар и сол
1 с. л. брашно
1 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Енгинар зехтин ялъ
Ангинариите се почистват, като сърцевината се отстранява. След това на няколко пъти последователно се намазват с лимон и сол и се обелват. Нарязват се на кубчета, които се поставят във вода с лимонов сок и брашно, за да не почервеняват.
2
Енгинар зехтин ялъ 2
Нарязаният наедро лук се пържи в нагорещено олио, добавят се кръгчетата моркови.
3
Енгинар зехтин ялъ 3
Приготвя се сосът, като жълтъкът, захарта, солта, брашното и зехтинът се смесват в купа и се добавя 1/2 ч. ч. вода.
4
Енгинар зехтин ялъ 4
Към морковите и лука се прибавят нарязаните ангинарии и сосът и се задушава 45 минути под капак.
5
Енгинар зехтин ялъ 5
Ястието се сервира в порционна чиния, като се украсява с грах, моркови и ноазети (топчета) от картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: