Разядка от тиквички с цедено кисело мляко

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200–300 г изцедено кисело мляко
100–150 г сирене
2 тиквички
1 глава кромид лук
4–5 скилидки чесън
1/4 връзка копър


Начин на приготвяне:
1
Разядка от тиквички с цедено кисело мляко
Тиквичките се обелват и се попарват за 2-3 минути в кипнала подсолена вода. Лукът и чесънът се изпичат върху плочата на котлона (в сух тиган или на жар), без да се белят.
2
Разядка от тиквички с цедено кисело мляко 2
Попарените и отцедени тиквички се смилат наедро в кухненски робот или се режат, но без да се пюрират. Запечените и обелени лук и чесън се нарязват на съвсем фини кубчета, a копърът се накълцва наситно.
3
Разядка от тиквички с цедено кисело мляко 3
Така приготвените продукти се поставят в купа, сиренето се надробява и всичко се залива с киселото мляко. Посолява се и се разбърква. Разядката се консумира добре охладена.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
Elya Ahmed се регистрира в сайта.
Luba Ivanova коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: