Салата с печени чушки и карфиол

Пъстра и много апетитна
Източник: Бон Апети
Дата: 01.09.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 малка глава карфиол
2 червени чушки
4 глави червен лук
1 люта чушка
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
30 мл тъмен балсамов оцет
50 мл зехтин „Екстра върджин“(+ за поливане)
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Салата с печени чушки и карфиол
Лукът се обелва, нарязва се на едри парчета и се слага в тава.

2
Салата с печени чушки и карфиол 2
Прибавят се накъсаният на розички карфиол и нарязаните наедро червени чушки. Зеленчуците се посоляват, поливат се с малко зехтин и се пекат около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
3
Салата с печени чушки и карфиол 3
Чесънът се смачква на паста с малко сол и се смесва с балсамовия оцет и зехтина.
4
Салата с печени чушки и карфиол 4
Печените зеленчуци се овкусяват с дресинга, наситнения магданоз и накълцаната люта чушка, и салатата се поднася веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2018
Наистина пристрастяващ вкус, който би се харесал дори на хора, които не обичат зеленчуци.
2.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2016
Свежа и засищаща, хареса ни :)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2015
Стана прекрасно !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: