Кокосова бисквитена торта (постна)

Чудесна и лесна рецепта за домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 л кокосово мляко
450 г обикновени бисквити
180 г захар
60 г царевично нишесте
50 г кокосови стърготини

за глазурата:
50 г кокосово масло
2 с. л. кафява захар
2 с. л. какао


Начин на приготвяне:
1
Кокосова бисквитена торта (постна)
Около 150 мл от кокосовото мляко се разбъркват с нишестето.
2
Кокосова бисквитена торта (постна) 2
Останалото мляко се загрява със захарта. Щом захарта се разтвори, към кипящото мляко се добавя разтвореното нишесте.
3
Кокосова бисквитена торта (постна) 3
Бърка се, докато кремът се сгъсти.
4
Кокосова бисквитена торта (постна) 4
Квадратна тава се покрива с бисквити, заливат се с няколко черпака от крема и така се редуват, докато свършат продуктите. Завършва се с крем. Оставя се да изстине. Прибира се в хладилник поне за 4 часа.
5
Кокосова бисквитена торта (постна) 5
Кокосовото масло се загрява на умерен огън. Прибавя се захарта, бърка се, докато се разтвори.
6
Кокосова бисквитена торта (постна) 6
Сипва се какаото и отново се разбърква.
7
Кокосова бисквитена торта (постна) 7
Сместа се оставя леко да се охлади и се излива върху тортата.
8
Кокосова бисквитена торта (постна) 8
Поръсва се със запечени на сух тиган кокосови стърготини.
9
Кокосова бисквитена торта (постна) 9
Охлажда се, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2019
Кокосово вълшебство, а глазурата е уникална! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: