Шоколадово-кокосова торта

Красива и празнична
Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
180 г захар
50 г какао
200 мл прясно мляко
70 мл олио
3 яйца
2 с. л. кокосови стърготини
1 пакетче ванилова захар (10 г)
1 пакетче бакпулвер (10 г)

за крема:
2 пакетчета пудинг с шоколад и кокос
1 л прясно мляко
160 г захар

за глазурата:
175 г крем сирене
100 г краве масло (меко)
150 г пудра захар
1–2 с. л. бял ром с аромат на кокос

за украса:
захарни конфети
захарни перли

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Шоколадово-кокосова торта
Брашното за блата се смесва с бакпулвера, какаото, ваниловата захар и кокосовите стърготини.
2
Шоколадово-кокосова торта 2
Яйцата и захарта се разбиват много добре, наливат се смесените олио и прясно мляко, и се разбърква.
3
Шоколадово-кокосова торта 3
Сухите съставки се сипват при яйчената смес и се разбива с миксер, до хомогенизиране.
4
Шоколадово-кокосова торта 4
Тестото се изсипва във форма за торта с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия, и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 25 минути.
5
Шоколадово-кокосова торта 5
Охлажда се, заравнява се и се реже на три блата.
6
Шоколадово-кокосова торта 6
Пудингът за крема се смесва със захарта и 100 мл студено мляко. Останалото мляко се кипва в тенджера.
7
Шоколадово-кокосова торта 7
Разтвореният пудинг се изсипва към горещото мляко и се бърка, докато се сгъсти.
8
Шоколадово-кокосова торта 8
Във форма за торта се редуват блат, топъл пудинг и така, докато се завърши с блат. Тортата се оставя в хладилник за 4 часа, за да стегне.
9
Шоколадово-кокосова торта 9
Маслото, крем сиренето и захарта за глазурата се разбиват много добре. Ароматизира се с рома.
10
Шоколадово-кокосова торта 10
Тортата се освобождава от формата, маже се с глазура и се декорира със захарната украса.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2019
Тортата стана уникална!
2.
Изпрати
лично съобщение

27.06.2018
Уникален блат! Направих само него във форма за кекс и стана уникален! Ще го пробвам и за мъфини с крем :)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2018
Супер лесно и вкусно предполагам !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: