Лимонов лава кейк

Дата: 09.03.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крема:
200 г захар
50 г студено краве масло
110 мл сок от лимон
2 яйца
1 щипка сол
за кейка:
100 г брашно
100 г краве масло със стайна температура (+ за намазване
80 г захар (+ за поръсване)
2 яйца
кората от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Лимонов лава кейкЛимоновият сок за крема се разбърква със захарта, яйцата и солта. Готви се 5–6 минути на слаб огън, при непрекъснато бъркане.
2
Лимонов лава кейк 2Добавя се маслото и се разбърква до хомогенизиране. След това се охлажда за една нощ.
3
Лимонов лава кейк 3Маслото за кейка се разбива със захарта. Едно по едно се добавят яйцата.
4
Лимонов лава кейк 4Поръсва се с брашното и настърганата лимонова кора. Разбърква се, до хомогенизиране.
5
Лимонов лава кейк 5Метални шоли се намазват с масло и се поръсват със захар.
6
Лимонов лава кейк 6Кремът се слага в пош с метален или пластмасов накрайник. Шолите се пълнят до половината с тестото. Внимателно в тестото се шприцова от крема, така че шолите да се напълнят до 1/3.
7
Лимонов лава кейк 7Пече се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
8
Лимонов лава кейк 8След това се изваждат и се обръщат.



Съвет:
По желание десертът може да се гарнира с пресни плодове.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2018
Страхотни са! Имат много приятен лимонов крем, предпочитам ги, като са все още топли.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта