Стики тофи пудинг

Дата: 08.03.2018
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Стики тофи пудинг
 
Необходими продукти:
200 г тъмни фурми
1 ч. л. сода
85 г меко краве масло (+ за намазване)
170 г захар
2 яйца
170 г брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1/4 ч. л. канела
2 с. л. кисело мляко
140 мл течна сметана
140 мл течна сметана
115 г кафява захар
115 г краве масло (меко)
 

Начин на приготвяне:
1
Фурмите и содата се слагат в купа, заливат се с 200 мл гореща вода и се оставят да омекнат. След това се слагат в блендер (заедно с водата) и се смилат, докато станат на пюре.
2
Маслото и захарта се разбъркват много добре с дървена лъжица. Едно по едно към тях се добавят яйцата. Сипват се брашното, бакпулверът, канелата, киселото мляко и накрая пюрето от фурми. Разбърква се много добре.
3
Сместа се прехвърля в намаслена тавичка и се пече 35 минути в загрята на 180 градуса фурна, като се проверява с дървено шишче.
4
Продуктите за карамеления сос се смесват в касерола и се разбъркват на слаб огън, докато захарта се разтопи и се получи гладка смес.

5
При сервиране пудингът се дупчи с клечка за зъби и се залива с карамеления сос.


Съвет:
Оставете си от соса за допълнително заливане на парчетата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта