Целувки с лимонов крем

ТИТЛА: Готвач
Дата: 19.03.2018
Целувки с лимонов крем
 
Необходими продукти:
за целувките:
3 белтъка
180 г захар
1 щипка сол
2/3 с. л. лимонов сок
1 ванилия

за крема:
кората и сокът от 4 лимона
300 мл вода
75 г захар
3 с. л. нишесте
2 жълтъка


Начин на приготвяне:
1
Купата, в която ще се разбиват белтъците и бъркалките на миксера трябва да бъдат сухи. Белтъците трябва да бъдат студени и да няма в тях остатъци от жълтък. С миксер се разбиват белтъците и солта отначало на ниски обороти, а след това на високи, докато се образува твърд сняг. Добавят се лимоновия сок и ванилията и при непрекъснато бъркане, постепенно (на части) се прибавя захарта. Разбива се, докато белтъците станат гладки и лъскави и при пипане с пръсти не се усещат кристалчета захар.
2
Сместа се изсипва в пош със звездовиден накрайник и в тава върху хартия за печене се шприцоват целувки. Пекат се във фурна на 100 градуса с вентилатор за 2 часа. След изваждане от фурната се охлаждат върху решетка.
3
В касерола се сипват водата и сокът от лимоните. Слагат се кората от лимоните и захарта и се оставя на котлона, да заври. В купа се разбиват жълтъците и нишестето, и се изсипват на тънка струя във врящата лимонова смес. Бърка се непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Оставя се да изстине, покрит плътно с фолио за свежо съхранение.

4
Целувките се сервират, поляти с лимоновия крем.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



123 ДУШИ ОНЛАЙН
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: