Панирани чушки със студен доматен сос

Дата: 02.08.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 големи червени чушки
1 глава лук
3 моркова
200 г крем сирене
150 г кашкавал
100 г натрошени крекери
2 с. л. зехтин
1 с. л. песто
сол и черен пипер на вкус
за панировката:
3 яйца
100 г натрошени крекери за овалване
1 щипка сол
за соса:
2 домата
2 скилидки чесън
50 мл зехтин „Екстра върджин”
1 връзка магданоз
1 с. л. лют сос
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Панирани чушки със студен доматен сос
Чушките се изпичат в загрята на 200 градуса фурна, след което се завиват в стреч фолио. Когато изстинат се обелват и семките и дръжките се отстраняват внимателно. Лукът се нарязва на ивички, а морковите се настъргват.

 

 


2
Панирани чушки със студен доматен сос 2
Запържват се в зехтина и се овкусяват с черен пипер. Когато омекнат се отстраняват от котлона и се охлаждат леко.
 

3
Панирани чушки със студен доматен сос 3
В купа се смесват зеленчуците, крем сиренето, настъргания кашкавал, натрошените крекери, пестото, сол и черен пипер. Трябва да се получи гъста смес.

 

 


4
Панирани чушки със студен доматен сос 4
На чушките внимателно се прави надлъжен разрез, слага се от сместа и се прихлупва добре.

 


5
Панирани чушки със студен доматен сос 5
Първо се овалват в натрошените крекери.

 


6
Панирани чушки със студен доматен сос 6
После се потапят в смес от разбитите на сняг със щипка сол белтъци и добре разбитите жълтъци.

 


7
Панирани чушки със студен доматен сос 7
Пържат се на маслена баня.

 


8
Панирани чушки със студен доматен сос 8
Доматите се обелват и се почистват от семките. Месестата част се пасира, заедно с останалите продукти за соса.

 


9
Панирани чушки със студен доматен сос 9
Чушките се разрязват по диагонал и се поднасят със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.08.2014
Невероятно вкусни са! Само, че времето за приготвяне е далеч над час и половина :) И накрая при панировката с мъка се полепяха крекерите по чушкитв и после с още по голяма мъка се залепяше пяната от панировката, та половината останаха без много от нея, но си заслужаваше до последната минута!
3.
Изпрати
лично съобщение

13.07.2014
ще пробвам!
2.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2013
Страхотно!
1.
Изпрати
лично съобщение

17.08.2014
Много вкусно, необичайно, засищащо и леко. Препоръчвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
Могидиен се регистрира в сайта.
Zhelyazko Kostadinov коментира рецептата Яйца по панагюрски
Анна коментира рецептата Камембер с боровинков сос
Tanya Chakarova коментира рецептата Шницели по милански
Дани Глигова се регистрира в сайта.
Валентина Илиева коментира рецептата Торта „Гараш“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта