Баба Гануш

Печени патладжани с чесън, сусамов тахан и подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 27.08.2014
Баба Гануш
 
Необходими продукти:
1,2 кг патладжани
3 скилидки чесън
3 с. л. сусамов тахан
5 с. л. зехтин
1 лимон
1 ч. л. кимион
1/2 връзка магданоз
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Баба Гануш

Патладжаните се изпичат на скарата. Обелват се и се оставят леко да се охладят. След това се нарязват наситно.

 


2
Баба Гануш 2

Смесват се с чесъна, смачкан на паста, наситенения магданоз, настърганата кора и сока от лимона, сусамовия тахан, кимиона, зехтина, сол и черен пипер.

 


3
Баба Гануш 3

Оставя се да се охлади и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2016
Много приятна разядка.
9.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2015
Прекрасна разядка! Ако към продуктите се добави и сос от нар (щом рецептата претендира да бъде сирийска, значи трябва в нея да присъства и сос от нар), става наистина вълшебно! Съчетават се леката горчивина на тахана и патладжана със стипчивостта и киселата нотка на наровия сос. Освен това всеки от продуктите има своето благотворно въздействие за организма, така че можем да кажем, че съчетаваме полезното с приятното.
8.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2015
Любима ми е.
7.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2014
Супер.
6.
Изпрати
лично съобщение

23.06.2014
много ми хареса, таханът придава приятен вкус
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



202 ДУШИ ОНЛАЙН
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: