„Охлюви“ с пресен лук

Дата: 04.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
60 г краве масло (студено)
3 връзки пресен лук
1/4 връзка магданоз
1 яйце
3 с. л. зехтин
2 ч. л. суха мая
2 ч. л. захар
2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
„Охлюви“ с пресен лукМаята се разтваря в 100 мл вода, заедно със захарта.
2
„Охлюви“ с пресен лук 2Брашното се смесва със солта. Прибавя се маслото и се претрива с пръсти, докато се получат трохи.
3
„Охлюви“ с пресен лук 3Налива се маята. Добавя се яйцето, разбърква се добре и върху набрашнен плот се замесва тесто.
4
„Охлюви“ с пресен лук 4Поставя се в чиста купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.
5
„Охлюви“ с пресен лук 5Лукът и магданозът се наситняват и се смесват със зехтина.
6
„Охлюви“ с пресен лук 6Тестото се разточва върху набрашнен плот и се поръсва със зелениите.
7
„Охлюви“ с пресен лук 7Завива се руло и се реже на парчета - „охлюви“.
8
„Охлюви“ с пресен лук 8Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат 15 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Пак видоизмених малко, но то просто няма да съм аз ако не го сторя
10.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2016
Аз сложих киселец и девисил. Ухаят изумително.
9.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2016
Аз добавих и малко сиренце. Много вкусни станаха.
8.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2016
Лесно, бързо, вкусно,и ето как изглеждат
7.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
Вторият път нямах пресен лук и ги направих с една глава червен лук. Смело мога да кажа,че и по двата начина е уникално вкусно!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта