Колаци

Рецепта от Смолянско
Източник: Бон Апети
Дата: 03.03.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г кисело мляко
400 г брашно
150 г краве масло
1 ванилия
1 с. л. захар
1 ч. л. сода бикарбонат
сол на вкус

за гарниране:
250 г кисело мляко
60 г сусамов тахан
50 г мед


Начин на приготвяне:
1
Колаци
Содата се разбърква в част от киселото мляко.
2
Колаци 2
В купа се смесват брашното, солта, останалото мляко, захарта и ванилията. Прибавя се и содата.
3
Колаци 3
Забърква се тесто като за американски палачинки. От него в намазан с масло нагорещен сач се изпичат 8 палачинки - колаци.
4
Колаци 4
Маслото се загрява на тиган, докато стане златистокафяво. Готовите колаци се редят в тенджера, като се мажат с маслото и се похлупват. Оставят се така за 10–15 минути, докато омекнат.
5
Колаци 5
Киселото мляко се смесва със сусамовия тахан и меда.
6
Колаци 6
Колаците се нарязват на триъгълници и се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: