Гюзлеме с агнешко

Златисти хлебчета с богата плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г агнешка плешка (обезкостена)
200 г спанак (почистен)
200 г краве сирене
125 г сирене „Моцарела“
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 връзка магданоз
6 с. л. зехтин
2 ч. л. сумак
1 ч. л. паста „Хариса“
кисело мляко за сервиране

за тестото:
250 г брашно
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Гюзлеме с агнешко
Агнешкото се смила.
2
Гюзлеме с агнешко 2
Спанакът се запържва в 1 с. л. зехтин, отцежда се и се накълцва.
3
Гюзлеме с агнешко 3
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в 1 с. л. зехтин.
4
Гюзлеме с агнешко 4
Добавя се агнешкото и се пържи, докато стане на златистокафяви трохи.
5
Гюзлеме с агнешко 5
Дърпа се от котлона, овкусява се с харисата и сумака, и се охлажда.
6
Гюзлеме с агнешко 6
Магданозът се наситнява, моцарелата се накъсва, а сиренето се натрошава. Прибавят се към каймата, заедно със спанака.
7
Гюзлеме с агнешко 7
Маята се разтваря в 150 мл топла вода, заедно със захарта. Налива се към смесените брашно и сол.
8
Гюзлеме с агнешко 8
Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса.
9
Гюзлеме с агнешко 9
Тестото се разделя на четири части и всяко парче се разточва на тънка кора.
10
Гюзлеме с агнешко 10
Слага се от плънката и се затварят пакетчета, като тестото се маже със зехтин и отвътре и отвън.
11
Гюзлеме с агнешко 11
Готовите пакетчета се запържват от двете страни в съд с незалепващо покритие, намазан със зехтин.
12
Гюзлеме с агнешко 12
Сервират се с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2016
Страхотни станаха, замених агнешката кайма с свинска,не сме почитатели на агнешкото!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


276 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: