Хляб от лимец

Източник: Deni Svet
ТИТЛА: Чирак
Дата: 25.02.2016
Хляб от лимец
 
Необходими продукти:
500 г брашно от лимец
1 кофичка кисело мляко (с минимум 3,6% масленост)
2 яйца
1 к. л. сода за хляб
1 с. л. оцет
сол на вкус
кимион на вкус (по желание)



Начин на приготвяне:
1
Слагате брашното в купа и правите кладенче, в което сипвате оцета, содата и киселото мляко (в тази последователност).
2
След това прибавяте яйцата, сол на вкус и по желание кимион на вкус.
3
Разбърквате добре и изсипвате сместа в правоъгълна тава, застлана с намокрена хартия за печене.
4
Хлябът се пече 1 час в загрята на 180 градуса фурна.
5
Изважда се, нарязва се на филийки и се сервира.




Съвети:
Вместо брашно може да използвате зърна от лимец като ги смелите предварително.

Хлябът се съхранява в хладилник без да е покрит, като поради липсата на консерванти издържа максимум 3-4 дни. Аз лично оставям в хладилник 4-5 филийки, а останалите замразявам във фризер и когато ми потрябват, ги размразявам на стайна температура за около 20-30 минути.

Бон Апети!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: