Пъстър кускус

Богато на зеленчуци предястие, поднесено с кедрови ядки и много пресен магданоз
Източник: Бон Апети
Дата: 13.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г кускус (без варене)
1 патладжан
1 тиквичка
3 зелени чушки
3 червени чушки
200 г чери домати
3 глави червен лук
400 мл зеленчуков бульон
5 с. л. зехтин
сокът от 1 лайм
100 кедрови ядки
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пъстър кускус

Патладжанът се нарязва на кубчета, поръсва се със сол и се оставя за 20 минути да се отцеди горчивият сок. След това се измива. Тиквичката също се нарязва на кубчета и заедно с патладжана се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути.

 

 


2
Пъстър кускус 2

Лукът и чушките се нарязват на едри кубчета и се пекат във фурната за 15 минути.

 


3
Пъстър кускус 3

Добавят се доматите, разрязани надве и се пече още 5 минути. Изваждат се и се оставят леко да се охладят.

 


4
Пъстър кускус 4

Кускусът се залива с кипящия бульон, покрива се със стреч фолио и се оставя така за 15 минути. След което се разбърква с вилица, за да се отделят зърната и да стане пръхкав.

 


5
Пъстър кускус 5

Кедровите ядки се запичат на сух тиган, а магданозът се нарязва наситно.

 


6
Пъстър кускус 6

Кускусът се поръсва със зехтин, прибавят се всички зеленчуци, овкусява се със сока от лайм, сол и черен пипер.

 


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2023
Супер е!
2.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2019
Не ми хареса как се отделя ципата на доматите. Друг път ще ги оставя пресни. Ползвах по-малко червен лук, за да не ми стане прекалено сладко и добавих кисели краставички.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
прекрасна рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: