Пъстър кускус

Богато на зеленчуци предястие, поднесено с кедрови ядки и много пресен магданоз
Източник: Бон Апети
Дата: 02.09.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г кускус (без варене)
1 патладжан
1 тиквичка
3 зелени чушки
3 червени чушки
200 г чери домати
3 глави червен лук
400 мл зеленчуков бульон
5 с. л. зехтин
сокът от 1 лайм
100 кедрови ядки
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пъстър кускус

Патладжанът се нарязва на кубчета, поръсва се със сол и се оставя за 20 минути да се отцеди горчивият сок. След това се измива. Тиквичката също се нарязва на кубчета и заедно с патладжана се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути.

 

 


2
Пъстър кускус 2

Лукът и чушките се нарязват на едри кубчета и се пекат във фурната за 15 минути.

 


3
Пъстър кускус 3

Добавят се доматите, разрязани надве и се пече още 5 минути. Изваждат се и се оставят леко да се охладят.

 


4
Пъстър кускус 4

Кускусът се залива с кипящия бульон, покрива се със стреч фолио и се оставя така за 15 минути. След което се разбърква с вилица, за да се отделят зърната и да стане пръхкав.

 


5
Пъстър кускус 5

Кедровите ядки се запичат на сух тиган, а магданозът се нарязва наситно.

 


6
Пъстър кускус 6

Кускусът се поръсва със зехтин, прибавят се всички зеленчуци, овкусява се със сока от лайм, сол и черен пипер.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2019
Не ми хареса как се отделя ципата на доматите. Друг път ще ги оставя пресни. Ползвах по-малко червен лук, за да не ми стане прекалено сладко и добавих кисели краставички.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
прекрасна рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


evgeni@medarov.com се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Тутманик
ifkata се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: