Тефтели със сметанов сос

Идеята за тази рецепта е от руската кухня, защото там всичко, което е приготвено от месен или рибен фарш и е с размер на орех, се нарича тефтел
Източник: Бон Апети
Дата: 01.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
500 г свински гърди без кост
2 скилидки чесън
1 глава червен лук
4 филии бял хляб
1/4 ч. л. сода бикарбонат
150 мл прясно мляко
1 яйце
сол и пипер меланж на вкус
хлебни трохи за овалване (3 филии хляб)
зехтин за пържене

за соса:
1 глава лук
1 морков
1 с. л. краве масло
1 с. л. брашно
1 с. л. доматен концентрат
250 мл пилешки бульон
200 г заквасена сметана
50 мл животинска сметана
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тефтели със сметанов сос

Пилешкото филе и свинските гърди се смилат наедро в месомелачка.

 

 


2
Тефтели със сметанов сос 2

Хлябът се накисва в прясното мляко.

 


3
Тефтели със сметанов сос 3

Лукът се настъргва на ситно ренде направо при месото. Чесънът се нарязва наситно и се добавя.

 


4
Тефтели със сметанов сос 4

Слагат се яйцето, содата, отцедият хляб с корите, сол и черен пипер на вкус.

 


5
Тефтели със сметанов сос 5

От сместа се оформят малки топчета, като ръцете се топят в купа с вода, и се овалват в хлебните трохи.

 


6
Тефтели със сметанов сос 6

Пържат се в сгорещен зехтин, на умерен огън, от двете страни до готовност.

 


7
Тефтели със сметанов сос 7

Лукът за соса се нарязва наситно, морковът се настъргва. Запържват се в маслото, докато омекнат.

 


8
Тефтели със сметанов сос 8

Прибавя се брашното, запържва се, веднага се слага доматеният концентрат, и се налива горещия пилешки бульон. Оставят се на котлона да къкрят за около 5 минути. Налива се животинската сметана, прибавя се и заквасената, подправя се със сол, пипер и индийско орехче.

 


9
Тефтели със сметанов сос 9

Готовите тефтели се сервират с топлия сос.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.08.2013
Бързо и много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: