Яйца по шотландски

Дата: 13.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
15 пъдпъдъчи яйца
600 г кайма смес
4 стръка мащерка
4 стръка магданоз
4 стръка пресен лук
4 филии бял хляб
сол и черен пипер на вкус
2 кокоши яйца за паниране
брашно за овалване
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Яйца по шотландски
Пъдпъдъчите яйца се сваряват за 3 минути, след това се обливат със студена вода и се обелват.

 


2
Яйца по шотландски 2
Каймата се смесва с нарязаните магданоз, мащерка и пресен лук, подправя се със сол и черен пипер. Хлябът се смила на трохи.

 


3
Яйца по шотландски 3
Сварените и обелени яйца първо се овалват в брашно, за да може месото да полепне по-лесно.

 


4
Яйца по шотландски 4
После се покриват с каймата и отново се овалват в брашно.

 


5
Яйца по шотландски 5
Потапят се в разбитите яйца и накрая се овалват в хлебните трохи.

 


6
Яйца по шотландски 6
Пържат се на маслена баня, после се отцеждат върху салфетка.

 




Съвет: От тези продукти излизат 15 панирани яйца, предвидени са по 3 във всяка порция.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта