Нахутен качамак

Приготвен със зехтин, подходящ за времето на постите
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно от нахут
1 с. л. зехтин „Екстра върджин”
1 ч. л. куркума
сол и бял пипер на вкус
зехтин „Екстра върджин” за намазване



Начин на приготвяне:
1
Нахутен качамак

В тенджера се кипва 1 л вода, прибавят се сол, пипер, куркумата и зехтина. Постепенно се сипва нахутеното брашно, като се бърка с дървена шпатула непрекъснато, за да не се образуват бучки. Оставя се на котлона докато се сгъсти.

 

 


2
Нахутен качамак 2

След това се прехвърля в намазана със зехтин тава, като се заравнява добре и се оставя да се oхлади.

 


3
Нахутен качамак 3

Нарязва се на парчета, подправя се със сол и бял пипер и се намазва с малко зехтин.

 

 


4
Нахутен качамак 4

Парчетата се запичат на сух тиган, от двете страни, до златисто.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
evgeni@medarov.com се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Тутманик
ifkata се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: