Дип от тиква

Този дип има един недостатък - консумацията му води до пристрастяване
Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг тиква
2 червени чили чушки
1 скилидка чесън
3 с. л. сусамов тахан
1 с. л. сироп от нар
50 мл зехтин
100 г кисело мляко
100 г заквасена сметана
сокът от 1/2 лимон
1 стрък розмарин
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. сусам за поръсване
зехтин за гарниране
див лук за украса


Начин на приготвяне:
1
Дип от тиква

Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета. Подправя се със сол, черен пипер, наситнения розмарин и се полива се с 20 мл от зехтина. Пече се върху хартия за около 1 час в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се да се охлади.

 


2
Дип от тиква 2

После се слага в блендер заедно с чесъна, чили чушката, сусамовя тахан, кимиона, сиропа от нар, останалия зехтин, сол и черен пипер.

 


3
Дип от тиква 3

Разбива се и когато се получи хомогенна смес, се смесва с киселото мляко, заквасената сметана и лимоновият сок.

 


4
Дип от тиква 4

Разбърква се, поднася се със  запечения на сух тиган сусам, малко зехтин и див лук.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2015
Страхотна разядка
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: