Брускети с патладжани и мента

Много семпло и вкусно предястие, корените на което се крият в Централна и Южна Италия
Източник: Бон Апети
Дата: 04.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 багети
4 патладжана
1/4 връзка магданоз
3–4 стръка мента
3–4 скилидки чесън
50 мл зехтин „Екстра върджин”
50 мл бял винен оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Брускети с патладжани и мента

Патладжаните се нарязват на тънки филийки и се посоляват.

 


2
Брускети с патладжани и мента 2

След 15–20 минути се измиват и се отцеждат върху кухненска хартия.

 


3
Брускети с патладжани и мента 3

След това се запичат на грил тиган, на висока температура.

 


4
Брускети с патладжани и мента 4

Ментата, магданозът и чесънът се наситняват и се смесват с оцета, зехтина, сол и черен пипер. Патладжаните се заливат с ароматната смес.

 


5
Брускети с патладжани и мента 5

Багетите се нарязват на филийки и се запичат в загрята на 200 градуса фурна за 3–4 минути.

 


6
Брускети с патладжани и мента 6

Върху всяка брускета се слага от маринованите патладжани.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: