Тортиля с чушки и карамелизиран лук

Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2003
Тортиля с чушки и карамелизиран лук
 
Необходими продукти:
8 яйца
3 картофа
2 глави кромид лук (400 г)
2-3 печени червени чушки
30 г краве масло
2-3 стръка магданоз
зехтин за пържене
1-2 домат
1 връзка магданоз
3 с. л. зехтин
1 ч. л. горчица
1 с. л. оцет



Начин на приготвяне:
1
Тортиля с чушки и карамелизиран лук
Картофите се обелват, заливат се с 1-2 с. л. вода и се сваряват в микровълнова фурна за 8 минути на максимална мощност. Лукът се реже на дебели кръгчета. В тигана се разтопява маслото, слагат се 2-3 с. л. зехтин и лукът се задушава на слаб огън при открехнат капак 15-20 минути, след което се оттегля от котлона.
2
Тортиля с чушки и карамелизиран лук 2
Сварените картофи се нарязват на колелца, чушките - на парченца, магданозът и скилидките чесън - наситно. Поставят се в купа, заливат се с 2 от разбитите яйца, добавят се 1-2 с. л. от задушения лук и се разбърква.
3
Тортиля с чушки и карамелизиран лук 3
В тиган се сгрява зехтин и в него се запържва тортилята, докато хване коричка отдолу. Прехвърля се във фурната и се запича само отгоре. По този начин се приготвят и останалите продукти. Тортилята се сервира гореща.
4
Тортиля с чушки и карамелизиран лук 4
От доматите се отстранява семето, нарязват се на дребни кубчета и се поръсват с накълцания магданоз. Зехтинът, горчицата и оцетът се смесват, разбъркват се добре и с тях се овкусяват доматите и магданозът, които се сервират като гарнитура към тортилята.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: