Карфиолена супа с овес

Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2004
Карфиолена супа с овес
 
Необходими продукти:
1/2 кг замразен карфиол
2 кубчета бульон
2 стръка праз лук
1 морков
1 скилидка чесън
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
6 с. л. олио
1 ч. л. синапено семе
1 ч. л. къри
1 ч. ч. овесени ядки
1/2 ч. л. кимион
5 с. л. кисело мляко за застройка


Начин на приготвяне:
1
Карфиолена супа с овес
Синапът, кърито и кимионът се запичат за 1/2 минута на сух тиган. Налива се олиото, добавя се нарязаният наситно праз и се поръсва с брашното. Запържва се около 1/2 минута, залива се с 1 1/2 л вода и се натрошава бульонът.
2
Карфиолена супа с овес 2
Прибавят се нарязаните моркови и накълцаният чесън и се вари около 15 минути. Слагат се замразеният карфиол и разреденото в 2-3 с. л. вода доматено пюре и се оставя да ври 5 минути.
3
Карфиолена супа с овес 3
Добавя се овесът и варенето продължава още 2-3 минути. По желание супата може да се застрои с кисело мляко и да се подправи с лют пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: