Тиквена супа с кашкавалени крутони

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Тиквена супа с кашкавалени крутони
 
Необходими продукти:
1 кг тиква (тип "Цигулка")
1 глава лук
1 скилидка чесън
50 г маргарин
2 кубчета пилешки бульон
2 щипки бахар
1/4 ч. л. индийско орехче
1/2 франзела
кашкавал за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Тиквена супа с кашкавалени крутони
Тиквата се нарязва наедро, сварява се и се кавардисва със запържените за минута в маргарина кромид и чесън. Всичко се оставя да ври около 10 минути. В супата се сипват зеленчуковият бульон, индийското орехче и бахарът. Пюрира се с пасатор и се сервира, като се гарнира с кашкавалените кротони.
2
Тиквена супа с кашкавалени крутони 2
Хлябът се нарязва на малки кубчета и се слага да се зачерви във фурна при температура 220 градуса. Получените крутони се слагат в тава с малко мазнина, поръсват със сол и се пекат до златисто. Изваждат се, поръсват се с настъргания кашкавал и се оставят да се охладят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: