Тиквена супа с кашкавалени крутони

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Тиквена супа с кашкавалени крутони
 
Необходими продукти:
1 кг тиква (тип "Цигулка")
1 глава лук
1 скилидка чесън
50 г маргарин
2 кубчета пилешки бульон
2 щипки бахар
1/4 ч. л. индийско орехче
1/2 франзела
кашкавал за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквена супа с кашкавалени крутониТиквата се нарязва наедро, сварява се и се кавардисва със запържените за минута в маргарина кромид и чесън. Всичко се оставя да ври около 10 минути. В супата се сипват зеленчуковият бульон, индийското орехче и бахарът. Пюрира се с пасатор и се сервира, като се гарнира с кашкавалените кротони.
2
Тиквена супа с кашкавалени крутони 2Хлябът се нарязва на малки кубчета и се слага да се зачерви във фурна при температура 220 градуса. Получените крутони се слагат в тава с малко мазнина, поръсват със сол и се пекат до златисто. Изваждат се, поръсват се с настъргания кашкавал и се оставят да се охладят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Попова1122 коментира рецептата Пиле „Маринара“
Kali Milcheva коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
Danaila Petrova се регистрира в сайта.
Гергана Стефанова се регистрира в сайта.
Пламен се регистрира в сайта.
Viktoria Pronenkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта