Заралийска гъбена чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2003
Заралийска гъбена чорба
 
Необходими продукти:
300 г стерилизирани гъби
200 г стерилизирани домати
1 к. ч. ориз
1 глава кромид лук
1 морков
6 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
1 яйце
2-3 с. л. кисело мляко
1 с. л. брашно



Начин на приготвяне:
1
Заралийска гъбена чорба
В загрятото олио се поставят нарязаният надребно лук и настърганият морков, похлупва се и се задушава 1-2 минути. Добавят се нарязаните домати и температурата се повишава. Разбърква се, слагат се гъбите и се задушава 2-3 минути. Залива се с 1 1/2 ч. ч. вряла вода, овкусява се с подправките и ври 10 минути. Прибавя се измитият и почистен ориз и се вари още 15 минути.
2
Заралийска гъбена чорба 2
Застройка се приготвя, като брашното се запича на сух тиган до златисто, залива се с 1 к. ч. студена вода и се изчаква да кипне. Отстранява се от котлона, оставя се да се поохлади и с приготвената смес се залива предварително разбитото с кисело мляко яйце. Бърка се, докато температурите се изравнят. Запръжката се връща на котлона и се вари 1-2 минути.
3
Заралийска гъбена чорба 3
Готовата варена запръжка се разрежда с няколко черпака от супата и хубаво се разбърква. Сипва се в супата, като се бърка, след което се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: