Картофен пай с царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 19.11.2003
Картофен пай с царевица
 
Необходими продукти:
200 г картофено пюре на прах
1 жълтък
2–3 щипки индийско орехче
1–2 щипки червен пипер
200 г консервирана царевица
2–3 консервирани домата
1 червена чушка
1 глава лук
30 г краве масло
1 кубче зеленчуков бульон
1 ч. л. мащерка


Начин на приготвяне:
1
Картофен пай с царевица
Пюрето се приготвя според указанията на опаковката и се овкусява с индийското орехче.
2
Картофен пай с царевица 2
В сгрятото масло за около минута се запържва наситненият лук. Прибавят се ситно нарязаната чушка и 2–3 с. л. вода. Разбърква се и се натрошава кубчето бульон. Подправя се с мащерката. Ври 2–3 минути.
3
Картофен пай с царевица 3
Прибавят се нарязаните домати и отцедената царевица и се разбърква. Плънката се оставя да поври, докато остане само на мазнина.
4
Картофен пай с царевица 4
С половината от приготвеното картофено пюре се покрива дъното на намаслена и обилно поръсена с галета тава. Приглажда се, отгоре се изсипва охладената плънка.
5
Картофен пай с царевица 5
Останалото картофено пюре се шприцова в подходящи форми по повърхността. Намазват се с разбит жълтък. Може да се поръси с настърган кашкавал. Пече се до зачервяване при температура 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: