Ориз с грах и къри

Източник: Бон Апети
Дата: 26.11.2003
Ориз с грах и къри
 
Необходими продукти:
250 г ориз
200 г замразен грах
2 глави лук
5–6 с. л. олио
1 ч. л. къри
1/2 ч. л. натриев глутаминат


Начин на приготвяне:
1
Ориз с грах и къри
Оризът се измива много добре, за да се отдели нишестето. Залива се с вода, която да го покрива два пръста. Кипва се и се изчаква оризът да поеме водата. Отстранява се от котлона и се оставя похлупен.
2
Ориз с грах и къри 2
Лукът се нарязва надребно. Едва след като оризът е готов, лукът се запържва в сгорещеното олио до зачервяване.
3
Ориз с грах и къри 3
Запърженият лук се поръсва с кърито. Разбърква се, веднага се прибавят солта и натриевият глутаминат. Отново се разбърква. Добавя се замразеният грах и се пържи около 1 минута.
4
Ориз с грах и къри 4
Прибавя се свареният ориз и се притиска с лъжица, но не се бърка енергично.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



milenka коментира рецептата Паста с пилешко и доматен сос
milenka коментира рецептата Лесен плодов сладолед
Искра се регистрира в сайта.
Neycho Koev се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Банош
milenka сготви Банош
Павлета Андреева се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: