Пролетни рулца с ризото от морски дарове

Дата: 11.03.2005
Източник: Бон Апети
Пролетни рулца с ризото от морски дарове
 
Необходими продукти:
за ризотото:
100 г ориз
200 г замразени калмари на шайби
10-15 бр. рулца раци
100 г коктейлни скариди
50 г масло
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
4-5 стръка пресен кориандър (1/2 ч. л. смлян)
1 кубче зеленчуков бульон
квадратни точени кори
черен пипер и сол на вкус
за пестото:
4-5 люти чушки
50 мл олио
2 скилидки чесън
6-7 стръка пресен кориандър (1/2 ч. л. смлян)
2 1/2 с. л. лимонов сок
2-3 щипки сол
за медено-лимоновия сос:
2-3 стръка кориандър
30 г орехови ядки
3-4 с. л. соев сос
1 с. л. сусамово семе
1 с. л. лимонов сок
1-2 ч. л. мед

Начин на приготвяне:
1
Пролетни рулца с ризото от морски даровеКубчето бульон се разтваря в 500 мл гореща вода. Чесънът и лукът се наситняват, запържват се в предварително загрятото масло, посоляват се.
2
Пролетни рулца с ризото от морски дарове 2Добавят се калмарите. Пържи се 2-3 минути, поръсва се с черен пипер, налива се 1 черпак бульон, поставя се оризът. Пържи се, докато оризът стане стъклен, добавя се още бульон и ври на бавен огън 20-25 минути, като постепенно се налива останалият бульон.
3
Пролетни рулца с ризото от морски дарове 3Пестото се приготвя, като наситнените люти чушки, ореховите ядки, чесънът, кориандърът, лимоновият сок и мазнината се пасират. В купа се разбъркват съставките за медено-лимоновия сос.
4
Пролетни рулца с ризото от морски дарове 4Медено-лимоновият сос се приготвя, като наситненият кориандър, сусамовото семе, медът, соевият сос, лимоновият сок и солта се смесват и се разбъркват добре.
5
Пролетни рулца с ризото от морски дарове 5Върху една кора се слагат част от ризотото и рулце от раци. Кората се навива на рулце, като краищата се намазват с вода, за да се залепят. По този начин се приготвят и останалите рулца. Пържат се в обилно количество олио.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта