Билкова багета с маринована моцарела и сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 31.03.2005
Билкова багета с маринована моцарела и сирене
 
Необходими продукти:
2 малки франзели
100 г прясна моцарела
черен пипер на вкус
4-5 зрънца розов пипер
2 стръка мащерка
3-4 стръка копър
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка джоджен
100 г меко масло
100 г бяло сирене

за маринатата:
сокът и кората от 1/2 лимон
1-2 с. л. зехтин
4-5 листа босилек
2 люти чушки
10-12 чери домата
100 г заквасена сметана
2-3 щипки сол
черен пипер и сол на вкус
розов пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Билкова багета с маринована моцарела и сирене
Джодженът, копърът, мащерката и магданозът се наситняват. Смесват се с мекото, поръсено с розов пипер масло. Посолява се и се поръсва с черен пипер.
2
Билкова багета с маринована моцарела и сирене 2
Франзелите се нарязват на филийки, като не се отделят една от друга. Между филийките се разпределя подправеното масло. Пекат се увити във фолио около 20 минути на 200 градуса.
3
Билкова багета с маринована моцарела и сирене 3
Сирената се нарязват на филийки и се нареждат върху подходящо плато. Лютите чушки се наситняват.
4
Билкова багета с маринована моцарела и сирене 4
Маринатата се приготвя, като заквасената сметана се разбърква със сока от лимона, наситнения босилек, розовия и черен пипер, солта и зехтина.
5
Билкова багета с маринована моцарела и сирене 5
Маринатата се разпределя върху сирената и се поръсва с лютите чушки. Нареждат се кръгчета бейби домати. Поливат се с лимонов сок и се поръсват с кората от лимона. Изпеченият хляб се донарязва, върху всяка филийка се слага по парче от сиренето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: