Гъбено суфле с кашкавал

Източник: Бон Апети
Дата: 25.11.2003
Гъбено суфле с кашкавал
 
Необходими продукти:
4 яйца
250 мл прясно мляко
250 г печурки
1 стрък праз
50 г кашкавал
50 г краве масло
2 с. л. брашно
1–2 с. л. бяло вино
2–3 стръка копър
2–3 стръка магданоз
1/2 ч. л. мащерка
2 щипки индийско орехче
пшеничен грис за наръсване (галета)


Начин на приготвяне:
1
Гъбено суфле с кашкавал
Празът се нарязва наситно, гъбите – наедро. Лукът се запържва в сгорещената мазнина за около 1–2 минути, като температурата се усилва. Прибавят се гъбите и се пържи до зачервяване.
2
Гъбено суфле с кашкавал 2
Добавя се бялото вино и след като се изпари, се поръсва с брашното. Разбърква се и се овкусява с подправките. Налива се студеното прясно мляко, разбърква се отново и се оттегля от котлона. Изчаква се да се поохлади.
3
Гъбено суфле с кашкавал 3
Белтъците се отделят от жълтъците. Жълтъците и настърганият кашкавал се прибавят към гъбената смес. Разбърква се добре и се добавят разбитите на сняг белтъци.
4
Гъбено суфле с кашкавал 4
Гювечетата се намасляват, поръсват се обилно с пшеничения грис и се пълнят със сместа. Пекат се около 15–20 минути при температура 200 градуса.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2016
Бързо, лесно и вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
Идеалното предястие или перфектното основно! http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2013/09/champignon-souffle.html
1.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
Много сполучлива рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: