Суфле от карфиол "Алекс"

Дата: 29.11.2003
Източник: Бон Апети
Суфле от карфиол
 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
200 мл прясно мляко
2 яйца
2 с. л. брашно
5–6 стръка копър
кашкавал за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Суфле от карфиол Карфиолът се измива, накъсва се на розички и се сварява в подсолена вода. Изцедените розички се поставят в йенски съд или се разпределят в глинени гювечета.
2
Суфле от карфиол Белтъците се разбиват с миксер на сняг. Брашното, прясното мляко и жълтъците се смесват и също се разбиват с миксер. Овкусяват се с накълцания копър и солта. Сместа се прибавя към белтъците. Разбърква се внимателно и се излива върху карфиола.
3
Суфле от карфиол Пече се до зачервяване при температура 180–200 градуса, като 5 минути преди да се извади от фурната, суфлето се поръсва с настъргания кашкавал. Изчаква се да се запече и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2017
Вместо кашкавал, към сместта за печене добавих натрошено сирене, както и някои подправки - целина лист, магданоз, черен пипер. Лично аз предпочитам след сваряване карфиолът да се намачка. Стана много вкусно и леко!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Филип коментира рецептата Омлет с риба тон и домати
Радосвета Иванова публикува рецептата Козунак
Дарко публикува рецептата Фаршировани яйца
Adriana Dimitrova публикува рецептата Кекс в чаша
Adriana Dimitrova публикува рецептата Манджата на баба
Ди Алба публикува рецептата Омлет с риба тон и домати
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта