Крем карамел

Дата: 10.02.2015
Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Крем карамел
 
Необходими продукти:
за крема:
1/2 л прясно мляко
4 яйца
1/2 ч. ч. захар
2 ванилии
за карамела:
5-6 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. вода
 

Начин на приготвяне:
1
Извадете яйцата и прясното мляко от хладилника предварително, за да постоят известно време на стайна температура. Разбивате добре яйцата със захарта, след което добавяте прясното мляко и отново разбивате, до пълно разтопяване на захарта.
2
Отделно в малка тенджера приготвяте карамела. Слагате тенджерата, в която сте смесили захарта, водата и лимоновия сок, да заври на котлона, като междувременно бъркате непрекъснато. Бъркате карамелената смес, докато придобие златист цвят, след което го сваляте от огъня и го разпределяте в купичките с помощта на лъжица. Пълните купичките с яйчената смес.
3
Печете крем карамела на водна баня в предварително загрята на 150 градуса фурна. Печене на водна баня означава да поставите купичките в съд пълен с вода и така да го поставите във фурната. Важно е водата да бъде до ръба на купичките, т.е. дотам, докъдето са пълни купичките със смес. Трябва да следите процеса на печене на крем карамела отблизо, защото е много важно водата да не завира. Ако водата ври по време на печенето, вашият крем карамел ще стане на шупли. В случай, че водата започне да завира допълнете със студена вода и намалете малко градусите на фурната. След около час крем карамелът трябва да е придобил апетитна коричка и да е готов.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2016
Много вкусен се получи, въпреки че изпуснах малко карамела.Сместа ми стигна за точно осем купички.
13.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2016
Моля госпожа Филипова да каже за колко купички крем са предложените продукти. Благодаря
12.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2016
Перфектен резултат и без шупли
11.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2016
Забравих да добавя, че правя всичко това в двойна доза !
10.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2016
РЕЦЕПТАТА Е МНОГО ДОБРА. Пропорциите за яйчения крем са най-сполучливите! БРАВО г-жо ФИЛИПОВА! Да да няма шупли - няколко допълнителни съвета. 1.Не разбивайте с миксер, а с тел, за да не вкарвате много въздух в яйчената смес. Ако ви се струва, че има миниатюрни бучици - прецедете по желание сместа. 2. След като направите карамела и го разпределите в купичките - изчакайте напълно да се охлади и втвърди и едва тогава наливайте крема отгоре. 3. Печете продължително на ниска температура - 150-160 градуса на водна баня (налива се студена вода). и се внимава водата да не завира - ако е необходимо доливате студена вода в тавата (важно! - затова по-подходящи са железните шолички - няма опасност да се спукат при доливане на студена вода!). И те така ...!:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


351 ДУШИ ОНЛАЙН
Биска Стайко коментира рецептата Кокосово реване
Християн Кръстев се регистрира в сайта.
Рени се регистрира в сайта.
Вили Димова се регистрира в сайта.
Gergana Antonova се регистрира в сайта.
Максим Павлев се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта