Бадемови сладки
Лора и Стоян
3. |
Изпрати
лично съобщение |
10.06.2015 Използвах кленов сироп вместо захар. Стана превъзходно.
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
19.03.2015 Направих го! С малко изменения! Понеже нямах филирани бадеми, смлях млко белени бадеми и малко орехи на ситно, предварително в отделен съд разбърках рикотата и сметаната, там сложих и ядките. И след като разбих яйца, прибавих към тях млечната смес, разбърква се по-лесно. А с кайсиите съвсем импровизирах: понеже малкия ми син също ще си хапва от сладкиша, вместо в портокалов ликьор, накиснах кайсиите в портокалов сок. Всъщност сложих кайсиите да се киснат във вода от предната вечер в хладилника, после ги отчедих от водата, нарязах ги наполовинки и ги сложих в сока от един портокал и две мандарини, който предварително варих с малко захар за около 10 мин, после в горещия сок сложих нарязаните кайсии и стояха там докато приготвя яйчената смес. И после в тавичка, кайсиите отгоре, пекох 30 мин. Стана ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВКУСНО!
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
15.03.2015 Прекрасна!
|
За трета поредна година тетевенското село Черни Вит събира майстори на домашните сирена. Организатор на...
От известно време следим с любопитство кулинарните изяви на актьора Стенли Тучи. Наскоро той издаде...
Гастроентеролозите ги обожават, заради високото съдържание на фибри Всички знаем, че плодовете съдържат въглехидрати и естествена...
Вероятно познавате много хора (може би и вие сте сред тях), които съхраняват лимони в...
От богатите и известните обикновено очакваме да хапват малки порции изискана храна. Понякога обаче и звездите...