Бадемови сладки

Постни и вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 12.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г белени бланширани бадеми
12–16 бр. цели бадеми (за украса)
1/4 ч. л. сол
1/2 ч. л. сода
1 с. л. какао
50 мл кленов сироп
50 г бадемово масло
1 с. л. зехтин
1 ванилия
сусам за овалване


Начин на приготвяне:
1
Бадемови сладки
Белените бадеми се смилат в блендер и се смесват със солта, содата, ванилията и какаото.
2
Бадемови сладки 2
Кленовият сироп се разбива с бадемовото масло и зехтина.
3
Бадемови сладки 3
Сухите съставки се добавят към течните и се разбърква.
4
Бадемови сладки 4
От сместа се оформят 12–16 топчета и се овалват в сусам.

5
Бадемови сладки 5
Подреждат се в тава с незалепващо покритие и във всяка сладка се забожда по един цял бадем.
6
Бадемови сладки 6
Пекат се 8 минути в загрята на 170 градуса фурна.


Съвет:
Може да направите сладките със същото количество бадемово брашно (продава се в големите супермаркети и биомагазините), като трябва да прибавите и 3–4 с. л. вода към течните съставки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: